Gyomorsav problémák

Gyomorsav problémák

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kávé vásárlásnál, ha magas a gyomorsavunk?

2015. február 06. - Dóczi István

Milyen a jó kávé?  Az emberek szeretik a legjobb minőségűt fogyasztani, főleg ha egy olyan élvezeti cikkről van szó, mint a kávé.

5 szempont, amire érdemes odafigyelni:

  1. Mellékhatások elkerülése: Egy magas gyomorsavú embernek ez kifejezetten fontos, mert egy elsődleges szempont lehet vásárlásnál. Van, akinek a gyomra ég, van akinek magas a vérnyomása és ezért nem tud kávézni, ami egy rendkívül kellemes rituálé reggel vagy ebéd után egy kis lazítás közben a munkahelyen, vagy a nap bármely szakában, hogy: "igyunk már egy kávét!" Az említett mellékhatások nem biztos, hogy minden terméknél jelentkezhetnek, de ez egy lényeges elem a termék kiválasztásánál. Jó érzés megtalálni egy olyan kávé fajtát, amitől nincs gyomorégésünk.

 

  1. Összetevők: Egyre többen gondolkoznak egészségtudatosan és az első dolog az, hogy van-e benne a rettegett E-betű? Egyesek szerint ez is lehet az oka annak, ég a gyomrunk, a vérnyomásunkat megemeli a kávé, és az van a köztudatban, hogy a kávézás egészségtelen, pedig lassan kezd bebizonyosodni az ellenkezője. 

 

  1. A kávé íze: Van, aki a feketét, van, aki a lattét, 3in1, lágy cappucinot, van, aki a pörkölt kávét szereti, de ez márkától is függ mert ugyan az az íz teljesen más lehet, sőt komoly különbségek is előfordulhatnak. Ahány ház annyi szokás, hangzik az ismert mondás.

 

  1. Ár-érték arány: körülbelül egy adag kávé mennyibe kerül. Nagyon megtévesztő lehet. Például, ha egy olcsóbb termékből kiszámítjuk, hány adag jön ki és mennyi egy drágábból, majd rájövünk, hogy a drágább olcsóbb és fordítva is igaz. Tehát fontos az, hogy egy dobozból, hány adag kávé jön ki.

 

  1. Csomagolás: Számít? Véleményem szerint igen. Egy igényes csomagolás igenis befolyásolja a vásárlói döntés kimenetelét, bár nem biztos, hogy elsődleges szempont.

Titeket is befolyásolnak ezek a szempontok? Mit vesztek figyelembe a kávé vásárlásánál?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomorsav.blog.hu/api/trackback/id/tr557145207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása