Gyomorsav problémák

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kávé vásárlásnál, ha magas a gyomorsavunk?

2015. február 06. - Dóczi István

Milyen a jó kávé?  Az emberek szeretik a legjobb minőségűt fogyasztani, főleg ha egy olyan élvezeti cikkről van szó, mint a kávé.

5 szempont, amire érdemes odafigyelni:

Tovább

Ha túl magas a gyomorsavunk, le kell mondanunk a kávézás okozta örömökről?

Legtöbbször azt szokták mondani, hogy igen. Sajnos sok embernek van gyomorégése a kávézástól, de sokan már szinte kávéfüggőké váltak és inkább elviselik a túlzott gyomorsav okozta tüneteket. 

 

Általában egy olyan vélemény alakult ki a kávézásról,

Tovább

Van-e hasonlóság a refluxos és a sportolói étrend között?

Mi is a reflux?

 

Ha a gyomorban túl nagy a nyomás, vagy a nyelőcső alsó záróizma nem működik megfelelően a gyomor tartalom visszajuthat a nyelőcsőbe kiváltva a savas visszafolyás tüneteit. A tünetek között előfordulhat gyomorégés, mellkasi fájdalom. Ez csökkenthető diétával és életmód változtatással, ha a tünetek krónikussá válnak, akkor jobb esetbe gyógyszeres kezelés, rosszabb esetbe pedig sebészeti beavatkozás szükséges.

 

Először is nézzük meg, hogy mit tartalmaz az egyik és mit a másik étrend?

 

Tovább

Miért kezdtem el blogolni a gyomorsav problémáról?

A bemutatkozásomban már említettem, hogy a sporttudományok területén tevékenykedem. Azt is leírtam és szinte már közhelynek számít, hogy a lakosság egészségi állapota elég rossznak mondható. Mint mondtam, szeretnék hasznos tanácsokat adni azoknak, akik gyomorsav problémával küszködnek.

Tovább

Reflux természetes kezelése

A reflux természetes kezelésénél nem szabad elmenni a megelőzés mellett. Mit értek ez alatt? Ki mennyit sportol, mennyire stresszes életmódot folytat, milyen étrendet követ. Egy átlagembernek legalább heti 3×45 aerob testmozgást (pl.: folyamatos biciklizés, úszás, futás) kellene végezni, hogy javuljon a fittsége, közérzete és az egészsége. Az étrenddel kapcsolatban javasolt a túl zsíros ételek fogyasztásának a kerülése, valamint ajánlott elhagyni a teát, kávét, édességeket az alkoholfogyasztást és bizony rossz hír a dohányosoknak, hogy le kell tenni a cigarettát, ha megjelennek a reflux első tünetei (leggyakoribb tünete a gyomorégés).

Tovább

A gyomorfekély tünetei, összefüggése a gyomorsavval, és a megoldás!

Milyen tünetekkel jelentkezik a gyomorfekély?

A gyomorfekély legjellemzőbb és leggyakoribb tünete a fájdalom. Ez az egész enyhétől kezdve, a legkomolyabb és legelviselhetetlenebb fájdalomig bármi előfordulhat. Az enyhe tünetek lehetnek gyomorégés, kesernyés íz felbüfögése, puffadás. Ha megnézzük a másik végletet, akkor olyan fajta gyengeség, hogy alig tudsz kimenni a szobából, émelygés, görcsölés és jószerivel csak babapózban tudsz feküdni.

Ha mégis gyomorfekélyünk van akkor milyen szövődmények lehetnek?

Tovább

3 ok amiért imádom a szakmámat!

1. Egyeseknek segíthetek bizonyos problémákat megoldani.

Mindenkinek van egy ROM-ja. Egy olyan dolog, ami nagyon zavarja, ami nagyon égető a számára, amit AZONNAL szeretne megoldani. Jelen esetben a gyomorsavról, a gyomorégésről beszélhetünk. Reggel felébredsz és a torkodban már megint azt a kesernyés ízt érzed, esetleg felfúvódást, hányást, gyomor környéki görcsöket.

Tovább

A gyomorégés 5 legkellemetlenebb tünete és megoldása

A gyomorégés nagyon kellemetlen tud lenni, olykor annyira elviselhetetlenné válik, hogy orvoshoz kell fordulni, ahol szélsőséges esetekben egy nagyon kellemetlen vizsgálatot, a gyomortükrözést is végrehajthatják.

Mi a gyomorégés 5 legkellemetlenebb tünete és mi lehet a megoldása?

Tovább