Milyen a jó kávé? Az emberek szeretik a legjobb minőségűt fogyasztani, főleg ha egy olyan élvezeti cikkről van szó, mint a kávé.
5 szempont, amire érdemes odafigyelni:
- Mellékhatások elkerülése: Egy magas gyomorsavú embernek ez kifejezetten fontos, mert egy elsődleges szempont lehet vásárlásnál. Van, akinek a gyomra ég, van akinek magas a vérnyomása és ezért nem tud kávézni, ami egy rendkívül kellemes rituálé reggel vagy ebéd után egy kis lazítás közben a munkahelyen, vagy a nap bármely szakában, hogy: "igyunk már egy kávét!" Az említett mellékhatások nem biztos, hogy minden terméknél jelentkezhetnek, de ez egy lényeges elem a termék kiválasztásánál. Jó érzés megtalálni egy olyan kávé fajtát, amitől nincs gyomorégésünk.
- Összetevők: Egyre többen gondolkoznak egészségtudatosan és az első dolog az, hogy van-e benne a rettegett E-betű? Egyesek szerint ez is lehet az oka annak, ég a gyomrunk, a vérnyomásunkat megemeli a kávé, és az van a köztudatban, hogy a kávézás egészségtelen, pedig lassan kezd bebizonyosodni az ellenkezője.
- A kávé íze: Van, aki a feketét, van, aki a lattét, 3in1, lágy cappucinot, van, aki a pörkölt kávét szereti, de ez márkától is függ mert ugyan az az íz teljesen más lehet, sőt komoly különbségek is előfordulhatnak. Ahány ház annyi szokás, hangzik az ismert mondás.
- Ár-érték arány: körülbelül egy adag kávé mennyibe kerül. Nagyon megtévesztő lehet. Például, ha egy olcsóbb termékből kiszámítjuk, hány adag jön ki és mennyi egy drágábból, majd rájövünk, hogy a drágább olcsóbb és fordítva is igaz. Tehát fontos az, hogy egy dobozból, hány adag kávé jön ki.
- Csomagolás: Számít? Véleményem szerint igen. Egy igényes csomagolás igenis befolyásolja a vásárlói döntés kimenetelét, bár nem biztos, hogy elsődleges szempont.
Titeket is befolyásolnak ezek a szempontok? Mit vesztek figyelembe a kávé vásárlásánál?