Gyomorsav problémák

Gyomorsav problémák

A gyomorfekély tünetei, összefüggése a gyomorsavval, és a megoldás!

2014. október 22. - Dóczi István

Milyen tünetekkel jelentkezik a gyomorfekély?

A gyomorfekély legjellemzőbb és leggyakoribb tünete a fájdalom. Ez az egész enyhétől kezdve, a legkomolyabb és legelviselhetetlenebb fájdalomig bármi előfordulhat. Az enyhe tünetek lehetnek gyomorégés, kesernyés íz felbüfögése, puffadás. Ha megnézzük a másik végletet, akkor olyan fajta gyengeség, hogy alig tudsz kimenni a szobából, émelygés, görcsölés és jószerivel csak babapózban tudsz feküdni.

Ha mégis gyomorfekélyünk van akkor milyen szövődmények lehetnek?

Előfordulhat vérzés, mikor a sav felmarja a gyomorban lévő ereket, átfúródás mikor a gyomorsav a hasüregbe kerül és súlyos következményei lehetnek, legrosszabb esetben pedig a gyomorrák kialakulásának is az egyik oka. Ha már fellépnek a gyomorfekély szövődményei, akkor mindenképpen kórházi kezelés szükséges!

Szerepet játszik-e ebben a gyomorsav?

Azt kell mondjam, hogy igen. A fekélyek kialakulásának jelentős részében nagy szerepet játszik egy Helicobacter pylori nevezetű baktérium, aminek a fő jellemzője az, hogy képes savas közegben is megélni. A másik lehet a gyógyszerek mellékhatása, amik szintén savasítják a szervezetet. Előfordulhat sérülések, fertőzések következtében létrejövő gyomorfekély. Ekkor sérül az immunrendszerünk, valamint fokozódik a gyomorsav termelésünk is.

Nem állítom 100 % bizonyossággal, hogy csak a gyomorsav és a jelentkező gyomorégés az, ami okozza a gyomorfekélyt, de úgy gondolom hogy szerepet játszhat a kialakulásában. Egy kis kellemetlen gyomorégés elég komoly problémákat is okozhat, illetve a gyomorfekély kialakulásának is jó táptalaj. Előzzük meg, vagy próbáljuk orvosolni minél hamarabb a problémát.

Ha bizonytalan vagy és nem tudod mit tegyél kattints ide a megoldásért!

Felhasznált forrás: webbeteg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomorsav.blog.hu/api/trackback/id/tr266820367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása