Gyomorsav problémák

Gyomorsav problémák

A gyomorégés 5 legkellemetlenebb tünete és megoldása

2014. október 18. - Dóczi István

A gyomorégés nagyon kellemetlen tud lenni, olykor annyira elviselhetetlenné válik, hogy orvoshoz kell fordulni, ahol szélsőséges esetekben egy nagyon kellemetlen vizsgálatot, a gyomortükrözést is végrehajthatják.

Mi a gyomorégés 5 legkellemetlenebb tünete és mi lehet a megoldása?

  1.       Marja a nyelőcsövet, szorító fájdalom, nehéz levegővétel.
  2.       Kimarhatja a gyomrunkat.
  3.       A torkunkban fanyarú, kesernyés, epés ízt érzünk egész nap.
  4.       Felfúvódás és hányás.
  5.       Gyomor környéki görcsök.

A gyomorsav csökkentés történhet természetes úton és gyógyszerekkel. Mindegyiknek megvan a maga előnye és mindenki a saját tapasztalatai alapján dönti el, hogy melyik módszert választja. Van aki természetesen úton próbálja kezelni, de nagy hátránya lehet, hogy rettentő íze van a gyomorsav semlegesítő „szernek”. Van aki a gyógyszeres kezelés irányába megy el, ott pedig rengeteg nem kívánt mellékhatás léphet fel.

Leggyakoribb probléma az szokott lenni, mikor a tünetet próbálod kezelni nem pedig magának a gyomor savasodásának az okát akarod megszüntetni.

Mire vezethető vissza a gyomorégés?

Visszavezethető a stresszre, rossz táplálkozásra (a magyar konyha jellegzetessége, hogy sok húst eszünk és az erősen savasítja a szervezetünket), mozgásszegény életmódra, valamint a dohányzásra és az alkoholra.

Ha ezeket a területeket megpróbálod kezelni, illetve próbálsz változtatni rossz szokásaidon, akkor csökkenhet, sőt meg is szűnhet a gyomorégésed. Tisztában vagyok azzal is, hogy nem mindenki képes arra (teljesen mindegy, hogy milyen okokból kifolyólag), hogy nyugodt életet éljen, állandóan sportoljon, egészséges étrendet tartson be, diétázzon amikor kell, de ha minden területen egy kicsit is megpróbálunk változtatni már pozitív tapasztalatban lehet részünk.

Ha szeretnél többet megtudni a megoldásról, iratkozz fel az 5 részes ingyenes hírlevél sorozatomra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomorsav.blog.hu/api/trackback/id/tr86806475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása